Status en toepassingsgebied

De volgende partijen hebben deze catalogus goedgekeurd:

  • Vakgroep Glas van Bouwend Nederland 
  • CNV Vakmensen
  • FNV

Deze arbocatalogus is gericht en van toepassing op bedrijven en medewerkers die zich bezig houden met het produceren van isolatieglas, glas in lood, het bewerken en veredelen van vlakglas en de groothandel in vlakglas.

Deze arbocatalogus is geldig voor en van toepassing op alle bedrijven en medewerkers die vallen onder de CAO voor de groothandel in vlakglas, het glasbewerkings- en het glazeniersbedrijf en bedrijven die vallen onder de volgende SBI 2008 codering (voorheen BIK-code) van de Kamer van Koophandel:

  • 2312 Vormen en bewerken van vlakglas
  • 46734 Groothandel in vlakglas

Arbocatalogus Glasplaatsen
De handelingen en de risico's voor de glaszetter en glasmonteur worden niet in deze arbocatalogus behandeld. Klik hier voor de arbocatalogus Glaszetten.

Branche RIE voor de vlakglasbranche
De arbocatalogus ondersteunt u bij het formuleren van oplossingen voor de risico's die in uw bedrijfs RI&E worden geïnventariseerd. Hiervoor is op intitiatief van STOOV een goedgekeurde branche RI&E ontwikkeld. Klik hier voor de Branche RI&E.

De arbocatalogi worden door de Inspectie SZW gebruikt als referentiekader bij de handhaving van de Arbowetgeving in de vlakglasbranche.

randomness